logo

21.01.2020. notikusi projekta “Eiropas robežu reģioni sociālajai uzņēmējdarbībai” (BRESE) pirmā vietējās darba grupas sanāksme

Pirmā Interreg Europe programmas projekta “Eiropas robežu reģioni sociālajai uzņēmējdarbībai” (BRESE) vietējās darba grupas sanāksme notika 2020. gada 21. janvārī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (turpmāk – VARAM). Vietējās darba grupas sastāvā ir iekļauti pārstāvji no VARAM, Labklājības ministrijas, Lietuvas Sociālās drošības un darba ministrijas un Lietuvas Iekšlietu ministrijas. Sanāksmē piedalījās arī pārstāve no Latvijas Universitātes, kas projektā pilda zinātniskā padomdevēja partnera lomu, un pārstāves no “Enterprise Lithuania”, kas ir Lietuvas Ekonomikas un inovāciju ministrijas pakļautībā esoša bezpeļņas aģentūra un kas strādā pie sociālās uzņēmējdarbības veicināšanas Lietuvā.

Sanāksmes uzdevums bija informēt tās dalībniekus par projektu, tā mērķiem, uzdevumiem, projekta atklāšanas sanāksmi, kas norisinājās Vācijā 2019. gada novembrī, laika grafiku un pirmajā semestrī paveikto, kā arī par turpmākajos semestros plānotajām aktivitātēm. Tāpat dalībnieki tika informēti par vietējās darba grupas ieguldījumu projekta BRESE ieviešanā – atbilstoši savai kompetencei sniegt ieguldījumu reģionālās statistiskās analīzes izstrādē un pilnveidē, Latvijas un Lietuvas sociālās uzņēmējdarbības labās prakses piemēru identificēšanā un aprakstīšanā, projekta rīcības plāna izstrādē un apstiprināšanā, kā arī citās ar projektu saistītās aktivitātēs.

Savukārt vietējās darba grupas locekļi un dalībnieki iepazīstināja klātesošos ar savu atbildības jomu un redzējumu attiecībā uz potenciālo ieguldījumu projekta rezultātu sasniegšanā.  

Sanāksmē prezentāciju sniedza un savā pieredzē dalījās pārstāvji no Latvijas sociālā uzņēmuma SIA “RB Cafe”, kas ir pirmā kafejnīca Baltijā, kur lielākā daļa personāla ir cilvēki ar invaliditāti. Uzņēmuma primārais mērķis – integrēt Latvijas darba tirgū cilvēkus ar invaliditāti, mazinot vēsturiskos mītus un stereotipus.

att.

Pirmā vietējās darba grupas sanāksme VARAM 2020. gada 21. janvārī (Foto: © VARAM)

Plašāka informācija par projektu pieejama arī projekta BRESE oficiālajā mājaslapā un sociālajos tīklos:
https://www.interregeurope.eu/BRESE/
https://www.facebook.com/BRESEproject
https://twitter.com/BresEproject