logo

Projekta atklāšanas pasākums norisinājās 27. un 28. novembrī Klēvē, Vācijā un to organizēja projekta vadošais partneris Vācijas organizācija “Euregio Rhine-Waal”. Projekts tiek īstenots partnerībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, HAMAG-BICRO (Horvātija), Slovākijas Uzņēmējdarbības aģentūru, Žešovas Reģionālās attīstības aģentūru (Polija) un Latvijas Universitāti. Projekta mērķis ir likvidēt šķēršļus sociālajiem uzņēmumiem un uzlabot reģionālos politikas instrumentus. Lai sasniegtu šo mērķi, tiks salīdzināti pastāvošie politiskie pamatnosacījumi un politikas instrumenti dažādos Eiropas reģionos un veikta labās prakses piemēru apmaiņa.

Projekta atklāšanas pasākuma pirmajā dienā notika partneru darba tikšanās, kuras laikā tika pārrunātas pirmajā semestrī jau paveiktās, kā arī turpmākajos semestros plānotās aktivitātes. Katrs partneris iepazīstināja klātesošos ar savu pārstāvēto organizāciju, reģionu un projektā pārstāvēto politikas instrumentu. Tāpat tika iepazīts projekta vadošā partnera “Euregio Rhine-Waal” (Vācija) pārstāvētā reģiona labās prakses piemērs sociālajai uzņēmējdarbībai – sociālā uzņēmuma “Treash’ure Taarten Nijmegen” vadītāja Žanna van Itersuma (Jeanne Van Ittersum) sniedza prezentāciju par “zero waste” principa ieviešanu, ražojot konditorejas izstrādājumus no produktiem, kuriem tuvākajā laikā beidzas derīguma termiņš.

Atklāšanas pasākuma otrajā dienā projekta dalībniekiem bija iespēja doties uz Vācijas pilsētu Dīsburgu un apmeklēt sociālās uzņēmējdarbības veicināšanas uzņēmuma “Anthropia” inkubatoru programmu “Impact Factory”. Programmas vadītājs Olivers Kušels (Oliver Kuschel) sniedza prezentāciju par organizāciju un tās īstenoto programmu atbalsta sniegšanai jaunajiem sociālajiem uzņēmējiem (“startapiem”), kuri vēlas risināt sociālās un vides problēmas. Savukārt Grūsbēkā, Nīderlandē bija iespēja apmeklēt Nīderlandes Vīnkopības centru, kas nodarbojas ar vīnkopību un vīna ražošanu, un tajā tiek nodarbināti cilvēki ar uzvedības vai garīga rakstura traucējumiem, tādējādi viņiem palīdzot sociāli iekļauties sabiedrībā un darba tirgū.

Projekta atklāšanas pasākums Klēvē, Vācijā 2019. gada novembrī
Projekta atklāšanas pasākums Klēvē, Vācijā 2019. gada novembrī

Projekta atklāšanas pasākums Klēvē, Vācijā 2019. gada novembrī, iepazīstoties ar projekta partneriem
(Foto: © interregeurope.eu/brese)

Plašāka informācija par projektu pieejama arī projekta BRESE oficiālajā mājaslapā un sociālajos tīklos:
https://www.interregeurope.eu/BRESE/
https://www.facebook.com/BRESEproject
https://twitter.com/BresEproject